Metsa hindamine
vaata ka: põllumaa hind

Kodulehe tutvustus või eripakkumine kahel real

Add Your Heading Text Here

Maksikleidid

Põllumaa hind ja põllumaa hinnakalkulaator

Arvuta oma põllumaa hind lihtsalt ja kiirelt vaid mõne nupuvajutusega.

Põllumaa hind sõltub erinevatest mõjutajatest, nagu põllumaa suurus, selle asukoht, kinnistu aluspinna viljakus, asulate lähedus kinnistust, põllumaa seisukord, põllumaa PRIA totetused jpm.

Põllumaa hektari hind aastal 2024 on keskmiselt 6000 eurot hektari eest, kuid võib olla vahemikus 1500 – 12 000 eurot hektari kohta. Lugege lähemalt põllumaa hetkari keskmistest hindadest PRIA kodulehelt.

Metsamaa on tavaliselt hektari kohta kallim, kui põllumaa või rohumaa. 

Metsamaa hind võib olla kuni kolm korda kõrgem, kui põllumaa hind. Loe lähemalt meie kokkuvõttest: metsa hind.

Põllumaa hind sõltub põlluma suurusest, viljakusest, asukohast, ligipääsetavusest ning muudest väiksematest faktoritest.

Põllumaa hindamine on lihtne ning selleks saate kasutada meie põllumaa hinnakalkulaatorit.

Põllumaa müük oksjonil ei garanteeri alati parimat hinda.

PRIA toetuste taotlemiseks võtke ühendust PRIA konsultandiga, kelle kontaktid leiate nende ametlikult kodulehelt.

Paljud põllukinnistute omanikud on otsustanud oma põllukinnistud pikaajaliselt välja rentida. See on hea alternatiiv neile, kes soovivad oma kinnistult pikaajalist renditulu teenida. 

Põllumaa hektari hind aastal 2024

Põllumaa hektari hind sõltub paljudest erinevatest asjadest, nagu põllukinnistu suurus, asukoht, ligipääsetavus, reljeef, aluspinna viljakus, eelenvalt kasvatatud saadused, asula lähedus ehk piirkond jpm. Harjumaal asuvad põllukinnistud võivad olla juba ainult asukoha tõttu kuni 60% kallimad, kui näiteks kinnistud Ida-Virumaal. 

Põllumaa hinnakalkulaator

Kõige kallimad põllukinnistute hektarite keskmised hinnad olid Tartu- ja Harjumaal. Kalleimad kinnistute hektari hinnad olid aastal 2023 kuni 12 000 eurot hektari kohta ning soodsaimad vaid 1300€ hektari kohta. Rohumaa hind võib jääda ca 500€ kanti hektari kohta.

metsa hind, metsamaa hind, metsamaa hektari hind, milline on metsa hind müües metsa metsaoksjonil

Põllumaa hindamine

Põllumaa hindamine on protsess, mille võib läbi viia põllumajandusliku taustaga spetsialist, metsandusspetsialist või kinnisvaramaakler. Selleks, et tellida oma põllumaa hindamine leidke selleks sobiv ettevõte ning tellige neilt hindamisaudit.

metsamaa hektari hind, metsa hind ja metsa hindamise protsess

Põllumaa rent

Põllumaa rent on hea võimalus oma põllukinnistult pikaajalist passiivset tulu teenida. Põllumaad saab rentida mitmel moel ning tihti renditakse põllumaid tuttavatele põllumeestele soodsatel tingimustel. Kindlasti tasub põllumaad rentides meelde jätta, et lepingud tuleb sõlmida selliselt, et neid oleks võimalik (kasvõi kahjutasu eest) ka vajadusel lõpetada.

metsamaa hind, metsa hektari hind, metsa hindamine

PRIA toetused põllukinnistu omanikele

PRIA pakub erinevaid toetusmeetmeid, mida põllumaa omanikud taotleda saavad. Selleks, et saada teada rohkem PRIA toetuste kohta, tutvuge infoga nende kodulehel www.pria.ee .